Menu
Tablet menu

clubhuis WV Amsterdam

Voor wielervereniging WV Amsterdam heeft studioNEP een nieuw clubhuis ontworpen. Belangrijkste voorwaarden voor het clubhuis was dat het vandalismebestendig is en binnen het krappe budget kan worden gebouwd.

Het ontwerp bestaat dan ook uit een simpele doos die is voorzien van een luifel. De vorm van de luifel refereert aan de snelheid en de bewegingen van de renners tijdens de eindsprint en zorgt voor beschutting voor de bezoekers van de wedstrijden.

Door de grote glasgevel, die volledig is af te sluiten, en doordat het clubhuis op een verhoging is geplaatst ontstaat vanuit het clubhuis een perfect zicht op de finish van het wielerparcours. Onder de grote glaspui zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde banken aan de gevel bevestigd als een soort tribune.

Binnen is de sfeer van het bestaande clubhuis behouden gebleven door maken van een grote fotowand waar de historie van WVA te zien is. Na de wedstrijden worden aan de grote stamtafel die midden in de kantine is geplaatst de grootste wielerverhalen verteld!

Fotografie: Feike Zantinge

clubhuis WV Amsterdam

Voor wielervereniging WV Amsterdam heeft studioNEP een nieuw clubhuis ontworpen. Belangrijkste voorwaarden voor het clubhuis was dat het vandalismebestendig is en binnen het krappe budget kan worden gebouwd.

Het ontwerp bestaat dan ook uit een simpele doos die is voorzien van een luifel. De vorm van de luifel refereert aan de snelheid en de bewegingen van de renners tijdens de eindsprint en zorgt voor beschutting voor de bezoekers van de wedstrijden.

Door de grote glasgevel, die volledig is af te sluiten, en doordat het clubhuis op een verhoging is geplaatst ontstaat vanuit het clubhuis een perfect zicht op de finish van het wielerparcours. Onder de grote glaspui zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde banken aan de gevel bevestigd als een soort tribune.

Binnen is de sfeer van het bestaande clubhuis behouden gebleven door maken van een grote fotowand waar de historie van WVA te zien is. Na de wedstrijden worden aan de grote stamtafel die midden in de kantine is geplaatst de grootste wielerverhalen verteld!

Fotografie: Feike Zantinge

clubhuis WV Amsterdam

Voor wielervereniging WV Amsterdam heeft studioNEP een nieuw clubhuis ontworpen. Belangrijkste voorwaarden voor het clubhuis was dat het vandalismebestendig is en binnen het krappe budget kan worden gebouwd.

Het ontwerp bestaat dan ook uit een simpele doos die is voorzien van een luifel. De vorm van de luifel refereert aan de snelheid en de bewegingen van de renners tijdens de eindsprint en zorgt voor beschutting voor de bezoekers van de wedstrijden.

Door de grote glasgevel, die volledig is af te sluiten, en doordat het clubhuis op een verhoging is geplaatst ontstaat vanuit het clubhuis een perfect zicht op de finish van het wielerparcours. Onder de grote glaspui zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde banken aan de gevel bevestigd als een soort tribune.

Binnen is de sfeer van het bestaande clubhuis behouden gebleven door maken van een grote fotowand waar de historie van WVA te zien is. Na de wedstrijden worden aan de grote stamtafel die midden in de kantine is geplaatst de grootste wielerverhalen verteld!

Fotografie: Feike Zantinge

Clubhuis WV Amsterdam

Voor wielervereniging WV Amsterdam heeft studioNEP een nieuw clubhuis ontworpen. Belangrijkste voorwaarden voor het clubhuis was dat het vandalismebestendig is en binnen het krappe budget kan worden gebouwd.

Het ontwerp bestaat dan ook uit een simpele doos die is voorzien van een luifel. De vorm van de luifel refereert aan de snelheid en de bewegingen van de renners tijdens de eindsprint en zorgt voor beschutting voor de bezoekers van de wedstrijden.

Door de grote glasgevel, die volledig is af te sluiten, en doordat het clubhuis op een verhoging is geplaatst ontstaat vanuit het clubhuis een perfect zicht op de finish van het wielerparcours. Onder de grote glaspui zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde banken aan de gevel bevestigd als een soort tribune.

Binnen is de sfeer van het bestaande clubhuis behouden gebleven door maken van een grote fotowand waar de historie van WVA te zien is. Na de wedstrijden worden aan de grote stamtafel die midden in de kantine is geplaatst de grootste wielerverhalen verteld!

View the embedded image gallery online at:
http://www.studionep.nl/wv-amsterdam.html#sigProIdb8c3a658c2

Fotografie: Feike Zantinge

#studioNEP

Login or Register